latinica  ћирилица
11/08/2019 |  17:42 ⇒ 17:43 | Аутор: СРНА

Министарство одбране: Поштована законска процедура

Министарство одбране Србије саопштило је да су се припадници овог министарства и Војске Србије, ангажовани на обезбјеђењу зграде Предсједништва, понашали се у складу са овлаштењима током протеста припадника "Један од пет милиона", те позвало политичаре који повремено воде ова окупљања и њихове присталице да се не служе насиљем.
Влада Србије (Фото: OKSANA TOSKIC) - Фото: ТАНЈУГ
Влада Србије (Фото: OKSANA TOSKIC)Фото: ТАНЈУГ

Припадници Министарства и Војске Србије током синоћњег протеста у потпуности су поштовали законску процедуру и понашали се у складу са својим овлаштењима и правилима службе, наводе из Министарства.

Насилни протестанти су заустављени уз минималну силу, без употребе средстава принуде, кажу у Министарству одбране.

У Министартву истичу да је протестантима, након што су схватили насиљем неће моћи да спроведу своје циљеве, омогућено да захтјеве оставе на улазу у зграду Предсједништва у којој у том тренутку није боравио врховни командант Војске Србије.

Министарство је позвало политичаре који воде повремене протесте и њихове присталице да не угрожавају безбједност припадника овог министарства и Војске Србије који чувају мир и безбједност свих грађана Србије.

Из Министарства су поручили да ће као и до сада припадници Министарства и Војске Србије обављати своје дужности у складу са законом, правилом службе и наређењима врховног команданта Војске Србије.

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас поводом инцидента на протесту припадника "Један од пет милиона" испред зграде Предсједништва да на улицама Београда неће дозволити сцене из Париза.