latinica  ћирилица
12/08/2019 |  12:27 ⇒ 12:41 | Аутор: СРНА

Станић: Неправилности приликом опремања болнице "Србија"

Члан Сектора за здравство у Социјално-економском савјету СДС-а Слободан Станић изјавио је да је приликом изградње и опремања Болнице "Србија" у Источном Сарајеву мијењана тендерска документација и да је прекршен Закон о јавним набавкама.
Слободан Станић - Фото: РТРС
Слободан СтанићФото: РТРС

Станић је навео да је у тендерској документацији приказано да је за ову болницу набављена електрохируршка платформа, уређај високог квалитета по цијени која за три уређаја са додацима износи 145.500 КМ у оквиру 54,5 милиона КМ колико је коштала изградња и опремање ове здравствене установе, а да је испоручен турски апарат чија је цијена од 12.000 КМ до 15.000 КМ, након чега је цијену од 54,5 милиона КМ требало умањити за 100.000 КМ.

- Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске је одговорно као уговорни орган да све из понуде пренесе у уговор, а да надзором обезбиједи да се уговор испоштује - рекао је Станић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он сматра да министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић није одговоран за ову ситуацију.

Станић је навео да је, у односу на тендерску документацију која садржи више хиљада ставки, нашао више од 80 ставки опреме које су промијењене.

Повезане вијести:

Министарство здравља: Станић изнио нетачне тврдње (ФОТО)