latinica  ћирилица
12/08/2019 |  13:16 | Аутор: СРНА

Приједор: Четврта година сарадње младих кроз позоришне радионице

Група од младих из италијанског града Трента, те глумац и режисер Паоло Вићентини боравиће ове седмице у Приједору с циљем реализације четврте по реду позоришне представе заједно са младима из Приједора.
Позориште у Приједору - Фото: Wikipedia
Позориште у ПриједоруФото: Wikipedia

Позоришна радионица биће реализована у простору Центра "Сунце" од сриједе до недјеље, 14. до 18. августа, од 9.00 до 16.00 часова, а рад се наставља у Тренту од 27. августа до 1. септембра, најављено је данас из приједорске канцеларије Удружења "Програм Приједор".

- Планирано је приказивање представе односно финалног производа ове радионице на више локација у Трентину. Као и сваке године, и ове године је на јесен планирано и приказивање представе пред приједорском публиком - наводи се у саопштењу.

Ово је четврта по реду позоришна радионица за младе из Приједора чији је организатор Удружење "Програм Приједор" из Трента.

Током претходне три године пројекта реализоване су позоришне представе "Ромео и Јулија", "Океан" и "У мору има крокодила" и све су реализоване и игране и у Приједору и у Италији.

Циљ радионице је креативно изражавање младих кроз глуму као инструменат за упознавање и откривање себе самих, зближавање са другима, дружење, као и изражавање својих осјећања и потреба.