latinica  ћирилица
13/08/2019 |  08:03 | Аутор: СРНА

Савјет возачима: Путовати рано ујутру или касно послије подне, уз чешће паузе

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се саобраћа без застоја и посебних ограничења, али због високе дневне температуре из Ауто-мото савеза Српске возачима савјетују да путовања по могућности планирају рано ујутро или касно послије подне, да праве што чешће паузе током вожње и обезбиједе довољну количину течности.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Због изградње дистрибутивних цјевовода водоводне мреже измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Поље-Брод, у општини Брод до 23. августа, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Измјена саобраћаја актуелна је на ауто-путу Градишка-Бањалука због санације клизишта у Гламочанима, те због изградње наплатних станица "Чатрња", "Нова Топола" и "Александровац", као и на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због искључивања и укључивања механизције која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка.

Деминирање терена у току је на радилишту "Клакари Доњи 8, 13 и 14" у општини Брод, због чега долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак и то радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због изградње мини хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник измијењен је режим саобраћаја.

Саобраћај на магистралном путу М-18, на дионици Крупац-граница Републике Српске /Богатићи/ на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија се наизмјенично једном саобраћајном траком због изградње мини хидроелектране "Крупац" на ријеци Жељезници.

Због реконструкције водоводне мреже, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу М-20, дионица Билећа-Подосоје, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због активираних клизишта.

Због покретања клизишта саобраћај је потпуно обустављен на локалном путу Сводна-Брезици на подручју општине Нови Град.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

На регионалном путу Братунац 3-Дрињача, због санације клизишта од 00.00 до 7.00 и од 16.00 до 00.00 часова на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тоне и аутобусе класе М3. Ова забрана се не односи на аутобусе превозника "Дринатранс" Зворник који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У Федерацији БиХ, због санационих радова на ауто-путу Подлугови-Сарајево сјевер у дужини од два километра возила саобраћају двосмјерно.

На магистралном путу Зеница-Немила, због санације у тунелу Врандук два, саобраћа се наизмјенично једном траком.

Због радова се спорије саобраћа и на дионицама магистралних путева Семизовац-Олово-Кладањ, Сребреник-Орашје, Ланиште-Кључ и Србљани-Цазин.

На граничним прелазима Изачић и Дољани појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ. На осталим прелазима јутрос нема дужих задржавања. Из безбједносних разлога забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.