latinica  ћирилица
13/08/2019 |  10:18 ⇒ 10:26 | Аутор: СРНА

Фоча: Представљен Влајкијев роман о владавини жена

Роман Емила Влајкија "Жена која је вјеровала да је Марија Магдалена" промовисан је у Фочи и представља необичну научно-фантастичну причу која говори о томе како би свијет изгледао када би доминацију мушкараца замијенила превласт жена.
Фоча: Промоција романа Емила Влајкија - Фото: СРНА
Фоча: Промоција романа Емила ВлајкијаФото: СРНА

Влајки је на синоћној промоцији у фочанском Центру за културу и информисање напоменуо да су кроз историју мушкарци изазвали и водили све ратове, те да вјерује да не би било толиког уништавања човјечанства када би жене владале.

Главни лик романа је Тилда Коен која вјерује да је реинкарнација Марије Магдалене и да је њен задатак да настави мисију Исуса Христа на земљи.

Уз помоћ разних међународних фактора, Тилда осваја власт и почиње да гради једну врсту матријархата у коме се установљава 8. март за мушкарце.

Влајки се у књизи бави и многим етичким питањима, полним односима хетеросексуалаца и хомосекусалаца, усвајањем дјеце од стране хомосексуалних парова, као и генетским инжењерингом.

Каже да је овом књигом отворио многа питања, али да на њих није одговорио, па ће највјероватније књига имати и наставак.

- Књига говори о односу мушкараца и жена уопште и о побуни жена, које преузимају власт, тјерају мушкарце из политике - рекао је Влајки.

Рецензент књиге Саша Кнежевић истакао је да је Влајкијев роман читљиво штиво, које има занимљиву радњу.