latinica  ћирилица
13/08/2019 |  10:25 | Аутор: РТРС

У бањалучком насељу Лазарево аутобуска стајалишта помјерају ван коловоза

Ради убрзања саобраћаја и повећања безбједности путника градског превоза, ових дана је у Лазареву, односно Булевару Милутина Миланковића, почела изградња стајалишта за аутобусе изван коловоза, саопштено је из Одјељења за саобраћај и путеве.
Лазарево аутобуска - стајалишта помјерају ван коловоза (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Лазарево аутобуска - стајалишта помјерају ван коловоза (Фото: banjaluka.rs.ba)

Према пројекту, стајалиште ће обострано бити измјештено изван коловоза, уз обиљежавање пјешачког прелаза.

Ради се о о веома фреквентној саобраћајници која води ка Заводу за рехабилитацију “Др Мирослав Зотовић“ на којој се аутобуси градског превоза, приликом улаза и излаза путника, зауставља на коловозу те веома често долази до неугодних ситуација, јер возачи настоје да прођу аутобус док излазе путници, при чему долази до угрожавања путника – каже Славко Давидовић, шеф Одсјека за саобраћај.

Он додаје да ће, након завршетка ових радова, идентична интервенција бити извршена и у Улици Јована Рашковића, код Универзитетског клиничког центра Републике Српске, гдје је такође уочено слично угрожавање путника градског превоза.

Сличне интервенције су урађене и приликом изградње кружне раскрснице у Алеји Светог Саве, када су стајалишта у Гундулићевој улици и Алеји Светог Саве изграђена ван коловоза, што је подигло безбједност путника на овој дионици.