latinica  ћирилица
13/08/2019 |  14:37 ⇒ 20:54 | Аутор: Index.hr

Детаљи смрти на броду: Отрована породица синоћ на Хвару јела шкољке

Данас је на броду код Хвара преминуо страни држављанин, пише портал Индекс.
Хвар (фото: zestinatote.com) -
Хвар (фото: zestinatote.com)

Како је саопштила је сплитско-далматинска полиција, на броду је пронађен мртав мушкарац. Четири особе су због лошег здравственог стања превезене у сплитску болницу, међу којима и двоје дјеце. Како Индекс сазнаје од полиције, сумња се на тровање храном.

Дјеца хитно превезена хеликоптером у сплитску болницу

Далмација Данас јавља да се ради о Италијанима. Мушкарац је преминуо прије доласка хитне, док је двоје дјеце у тешком стању хитно превезено хеликоптером на Одјељење педијатрије сплитске болнице. Хеликоптер се касније вратио по још двије особе које су се осјећале лоше те их пребацио на Одјељење за заразне болести сплитске болнице.

- Данас око 10:10 сати запримљена је информација да је капетан најавио упловљавање у хварску луку брода на којем је пронађен мртав мушкарац. Четири особе су због лошег здравственог стања превезене на пружање медицинске помоћи у сплитску болницу. Обавијештено је Жупанијско државно тужилаштво, замјеник излази на мјесто догађаја и обавиће се увиђај - саопштила је полиција.

Нису се отровали на броду

Како Индекс сазнаје од извора, преминули мушкарац и четири особе које су у тешком стању превезене у болницу нису јуче јели на броду. Јучер навече вечерали су у једном познатом ресторану на Хвару те се претпоставља да су се управо тамо отровали. Јели су шкољке.

Такође, Индекс сазнаје да се ради о члановима исте породице.