latinica  ћирилица
14/08/2019 |  12:59 | Аутор: СРНА

Крајем септембра први бањалучки "Октоберфест"

Први бањалучки "Октоберфест 2019" биће одржан посљедњег викенда у септембру, чиме ће Бањалука постати богатија за још једну атрактивну манифестацију посвећену пиву, доброј забави и музици.
Бањалука (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Бањалука (Фото: banjaluka.rs.ba)

Сви посјетиоци ће по популарним цијенама улазница, пива и хране имати прилику да уживају и у богатом музичком програму, најавили су организатори из Центра за маркетиншки развој.

Овај фестивал је организован по узору на највећи фестивал пива на свијету - минхенски "Октоберфест", па ће и бањалучки посјетиоцима понудити пиво, кобасице, переце, добру музику и провод, али и домаћу делицију - бањалучки ћевап.

Организатор манифестације Дамир Ковачевић рекао је да ће за потребе одржавања овог "Октоберфеста" на тврђави Кастел бити обезбијеђен велики наткривени простор како вријеме не би утицало на одржавање фестивала.

Ковачевић је навео да је намјера да се посјетиоцима понуди најмање седам врста пива, и то у великим стакленим криглама. 

- Понуда хране биће слична оној на чувеном минхенском "Октоберфесту", од кољеница, кобасица, переца, па до нашег ћевапа који воле да пробају туристи - истакао је Ковачевић.

Када је ријеч о музичком дијелу манифестације, Ковачевић је истакао да су за сада договорени наступи група "Гарави сокак" за 27. септембар и "Аеродрома" за 28. септембар.

Са циљем богаћења туристичке понуде град Бањалука подржао је организацију првог бањалучког "Октоберфеста" и уврстио га у календар туристичких манифестација града за ову годину.

Град Бањалука у овој години финансијски подржава укупно 22 различита дешавања, који се налазе у календару туристичких манифестација.