latinica  ћирилица
14/08/2019 |  14:26 | Аутор: СРНА

Општина Инђија помаже изградњу центра "Подржи ме"

Општина Инђија уплатиће наредне седмице најмање 300.000 динара /око 2.540 евра/ за изградњу и опремање Дневног центра "Подржи ме" у Косовској Митровици, саопштено је данас из Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске.
Милорад Арлов - Фото: РТРС
Милорад АрловФото: РТРС

Предсједник овог одбора Милорад Арлов рекао је да је о томе предсједник општине Инђија Владимир Гак данас обавијестио Одбор.

Према његовим ријечима, Гак је навео да је то најмање што општина Инђија може да учини за српски народ, те да цијени труд и рад Одбора за помоћ Космету.

- Ово је прва општина у Србији која је конкретно одредила приближан износ и донираћете хуманитарна средства за изградњу центра - навео је Арлов у саопштењу.

Одбор за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске води хуманитарну акцију од 1. децембра прошле године за изградњу Дневног центра намијењеног великом броју дјеце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији.

Општина Инђија, предсједник и руководство општине уважили су молбу тог Одбора и укључили се овај пројекат чија изградња почиње до краја мјесеца. Центар вриједан 280.000 евра намијењен је за 139 дјеце и младих са потешкоћама у развоју чланова Удружења родитеља "Подржи ме" из Косовске Митровице.

До сада је сакупљено више од 90.000 евра, сви просторни и административни услови су обезбијеђени, а одређен је извођач радова и дио средстава за почетак градње.

- Позивамо све који могу и који су чврсто обећали да помогну овај значајан пројекат намијењен најугроженијој категорији становништва на Косову и Метохији - навео је Арлов.