latinica  ћирилица
15/08/2019 |  07:58 ⇒ 20:38 | Аутор: СРНА

Почиње "Лицидерско срце"

Међународни дјечији фестивал фолклора "Лицидерско срце" свечано ће бити отворен данас у Ужицу, а низ програма биће организован и на Златибору и у Вишеграду.
"Лицидерско срце" у Андрићграду (архив) - Фото: СРНА
"Лицидерско срце" у Андрићграду (архив)Фото: СРНА

На 11. Фестивалу учествоваће 1.000 младих млади из Републике Српске, Србије, Индије, Грузије, Молдавије, Украјине, Њемачке, Чешке, Тајвана и Бјелорусије, најавили су раније организатори.

У Ужицу ће сутра бити организовани фолклорна радионица, трибина "Деца чувари традиције" и фестивалски концерт, а на Златибору са почетком у 18.30 часова свечани дефиле, а потом и фестивалски концерт.

У суботу, 17. августа, у Вишеграду ће бити одржана фолклорна радионица, свечани дефиле и фестивалски концерта.

У 13.00 часова биће организована фолклорна радионица за учеснике, у 16.30 пријем у градској кући, у 17.30 часова дефиле од Моста Мехмед-паше Соколовића, Улицом краља Петра до Андрићграда и у 18.00 часова почиње свечани програм фестивала.

Истог дана на Златибору ће бити организована и фолклорна играоница, а у Ужицу фестивалски концерт.

У недјељу, 18. августа, и понедјељак, 19. августа, у Ужицу ће бити одржан низ програмски садржаја, од "зумба журке" до грнчарске и фолклорне радионице.

Фестивал се одржава у организацији Удружења грађана "Ера" из Ужица, а суорганизатори су град Ужице, Представништво Републике Српске у Србији и Туристичка организација Златибор.

До сада је на овом фестивалу, који је први пут организован 2009. године, учествовало око 8.500 дјеце из 40 земаља Европе, Азије, те Сјеверне и Јужне Америке