latinica  ћирилица
15/08/2019 |  13:59 | Аутор: СРНА

Хрватска и Словенија у септембру о локацији Врбина

Хрватска и Словенија ће крајем септембра размотрити могућност заједничког рјешења збрињавања радиоактивног отпада на локацији Врбина у Словенији, речено је Срни у хрватском Фонду за финансирање разградње и збрињавања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива Нуклеарне електране Кршко.
Хрватска и Словенија (Фото:twitter) -
Хрватска и Словенија (Фото:twitter)

Портпарол Фонда Сања Мишчевић рекла је да није било активности у касарни "Черкезовац" на Трговској гори у општини Двор на локацији предвиђеној за одлагање радиоактивног отпада.

Она је навела да, осим преузимања документације коју је Фонду предало Министарство државне имовине, других активности није било.

- Хрватска и Словенија ће крајем септембра размотрити могућност заједничког рјешења збрињавања радиоактивног отпада на локацији Врбина у Словенији - рекла је Мишчевићева.

Фонд за финансирање разградње преузео је 11. јула од Министарства државне имовине документацију активног војног складишта "Черкезовац" у Двору.

Сврха примопредаје документације је спровођење истражних радова према Националном програму провођења Стратегије збрињавања радиоактивног отпада, искориштених извора и истрошеног нуклеарног горива.