latinica  ћирилица
15/08/2019 |  18:31 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

Извјештај против радника из Зенице због пожара у РАОП-у

За изазивање пожара у бившој фабрици "РАОП Енергоинвест" у Источном Сарајеву, осумњичена су два радника зеничког предузећа "Тола компани", који су изводили радове на поменутом објекту. Ово је данас саопштио начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац. Незванично, ријеч је о Намиру Башићу и Јасмину Хасељићу.

Прича о пожару који је прије пет дана узнемирио Источно Сарајево, стигла је до тужилачке фазе.

Након извршеног увиђаја и документовања предмета, достављен је извјештај Окружном тужилаштву против Башића и Хасељића, због основане сумње да су вршећи радове на објекту гдје је избио пожар, починили кривично дјело паљевине.

- Над лицима је извршена криминалистичка обрада и извјештај је достављен тужилаштву Источно Сарајево које ће даље предузимати мјере и радње из своје надлежности - рекао је Бранимир Шеховац, начелник Полицијске управе Источно Сарајево.

Незванично сазнајемо да је до пожара дошло када радници приликом употребе такозваног "бренера", усљед непажње нису исконтролисали отворени пламен, након чега је дошло до осипања ужарених металних опиљака с крова који су пали у унутрашњост објекта и изазвали пожар који се проширио и на кровну конструкцију.

- Материјална штета почињена овим кривичним дјелом биће накнадно утврђена, а овом приликом изгорјело је и уништено око 8.000 квадратних метара кровне конструкције на поменутим објектима - додао је Шеховац.

Да ће полицијска истрага довести до сумњичења радника није никакво изненађење, с обзиром да су из предузећа "Тола компани" већ раније рекли да не бјеже од одговорности, али да одбацују све инсинуације да је пожар подметнут.

- Не бјежимо ми уопште од чињенице да се то десило нехатом наших радника, дакле, демантујем све оне медије који кажу да је то намјерно, није намјерно. Било би заиста ван памети да ми правимо штету сами коју ћемо морати санирати, ту не видим никакву логику - наводи Даријан Милеуснић, директор предузећа "Толе компани" Зеница.

Каквом логиком су се водили они који су бројним произвољним интерпретацијама о околностима овог пожара, а које су довеле и до политичких препуцавања, јавност је свједочила посљедњих дана, када су се на рачун ове несреће појединци покушавали играти полицајаца и тужилаца зарад својих интереса. Иако се зна, ко на крају ставља тачку на цијелу причу.