latinica  ћирилица
15/08/2019 |  21:04 ⇒ 21:12 | Аутор: Блиц

Албанац ножем напао младе српске кошаркаше

Младе кошаркаше Србије, који се налазе на Европском првенству у Удинама, Албанац је напао ножем.
Напад ножем       (Фото:news-blic.com) - Фото: илустрација
Напад ножем (Фото:news-blic.com)Фото: илустрација

Према првим информацијама, нико није повријеђен.

- Дјеца су добила пола сата слободног времена, изашли су из хотела у Удинама да се мало прошетају и опусте, када је наишао један Албанац на бициклу и почео да их вријеђа. Говорио је "Но Србија, Косово - Албанија". Момци су му показали руком да се склони. Он се није помјерио, већ је почео још јаче да прозива и провоцира. Дјечаци су се тада окупили око капитена - рекао је потпредсједник Кошаркашког савеза Србије Игор Ракочевић.

Према његовим ријечима, мушкарац је тада сишао са бицикла и почео да их јури ножем.

- Момци су се толико уплашили, разбјежали и дошли до хотела. Срећом, нико није повријеђен. Случај је пријављен полицији. Иначе, третман наше репрезентације у Удинама је очајан, судије су нам јуче отеле побједу, промаја дува свуда у хали, не може да се игра и да се шутира. Дјеца су јуче плакала због тог пораза. Сутра би требало да играју одлучујућу утакмицу за одлазак на Европско првенство. Страшно смо незадовљни третманом - закључио је Ракочевић.

Селекција Србије ће играти за пласман од петог до осмог мјеста, а сутра од 14.15 часова састаће се са репрезентацијом Турске.