latinica  ћирилица
16/08/2019 |  09:02 | Аутор: РТС

Мјузикл о принцези Дајани на Бродвеју

Мјузикл "Дајана" ће сљедеће године бити постављен у позоришту на Бродвеју.
Принцеза Дајана (Фото:Instagram) -
Принцеза Дајана (Фото:Instagram)

Прича о трагично преминулој британској принцези која је "уздрмала" краљевску породицу и одлучила се за сопствени пут, због чега је постала бесмртна.

Музику за најављени мјузикл написао је клавијатуриста Џона Бон Џовија, Дејвид Брајан, који је 2010. године освојио двије награде "Тони" за сценски шоу Мемфис.

 Главна улога додијељена је Џин де Вал, позоришној глумици која је наступала у бродвејским представама "American Idiot" и "Kinky Boots", наводи Би-Би-Си.

- Сви су били поносни на њу, била је посебна, без обзира на то из ког су сталежа. Мислим да ту њену особину сви желимо да славимо - рекла је глумица о покојној принцези.

Улога принца Чарлса додељена је глумцу Роуу Хартрампфу.

У мјузиклу је много музике која ће дочарати понашање папараца, живот с Виндзорима, везу Дајане о којој се шушкало с Џејмсом Хевитом, а једна се зове "Secrets and Lies".

Холивуд репортер наводи да мјузикл садржи бројне музичке нумере потребне за хит представу.

- Премда ће се чланови краљевске породице вјероватно наљутити на глумце који их на позорници приказују полуголе и у кревету, британска јавност на томе неће замјерити - каже критичарка Дебора Вилкер.

Премијера мјузикла одржаће се 2. марта сљедеће године у позоришту Longacre, а службени датум почетка приказивања је 31. март 2020. године.

Није познато хоће ли се представа у догледно вријеме приказивати и у Великој Британији.