latinica  ћирилица
16/08/2019 |  09:04 | Аутор: СРНА

Брчко: Тениски турнир за дјецу 24. и 25. августа

Брчко ће 24. и 25. августа бити домаћин Тениског турнира за дјецу "Куп нада" на којем се очекује учешће стотину дјечака и дјевојчица узраста до десет година из БиХ, Србије, Хрватске, Аустрије и других земаља.
Тенис (Фото: Sputnik/Александар Милачић) -
Тенис (Фото: Sputnik/Александар Милачић)

Директор турнира Томислав Ђокић рекао је Срни да је циљ овог 23. по реду турнира промоција тениса међу најмлађом популацијом и да је задовољан одзивом такмичара којих је сваке године све више.

- Дјеца се враћају тенису. Сматрам да смо успјели да их мотивишемо да се баве овим спортом. Мислим да ћемо то урадити и у Брчком, јер овај град има таленте и услове за тренирање на отвореном и у затвореном простору - рекао је Ђокић.

Он је напоменуо да је турнир до сада 18 пута организован у Бањалуци и четири пута у Шиду, те да се у Брчком одржава први пут.

- На турниру су учествовали сви најбољи играчи са простора бивше Југославије. У конкуренцији дјечака са десет година турнир је освајао Дамир Џумхур, Борна Чорић, Ласло Ђере, Мики Јанковић. У женској конкуренцији турнир су освајале и репрезентативка БиХ Ема Бургић, Југица Салкић, Ивана Јовић из Србије, Олга Даниловић, свјетска нада Ноа Крзнорић - подсјетио је Ђокић.

Организатор је Тениски клуб "Сол" Брчко. Званично отварање турнира је 24. августа у 20.00 часова, уз пригодан културно-забавни програм.

Сви мечеви се одржавају на теренима Тениског клуба "Прохема".