latinica  ћирилица
16/08/2019 |  09:54 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

Ђокић предат у надлежност Тужилаштва, пријетио судији Олгици Пантић (ВИДЕО)

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске лишили су слободе лице Д.Ђ. из Брчког на подручју Добоја због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело напад на судију и јавног тужиоца, рекла је начелница Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић.
Републичко јавно тужилаштво - Фото: РТРС
Републичко јавно тужилаштвоФото: РТРС

- У оквиру ових активности, припадници Управе за организовани и тешки криминалитет, по налогу Републичког јавног тужилаштва извршили су претрес локација и возила у Добоју које користи лице лишено слободе и том приликом је пронађено више предмета који су привремено одузети а који се могу користити у даљем кривичном поступку - нагласила је Миљановић.

Она је навела да је лице Д.Ђ. синоћ предато у надлежност Републичког јавног тужилаштва уз извјештај који га сумњичи да је 25. априла извршио кривично дјело напад на судију и јавног тужиоца.



Срна незванично сазнаје да је ријеч о пријетњама судији Окружног суда у Бањалуци Олги Пантић које је упутио ухапшени Дражен Ђокић.

Пантићева је била предсједник Судског вијећа које је 2011. године пресудило Ђокићу за кривична дјела организовани криминал и неовлаштена производња и промет опојним дрогама и осудило га на осам година затвора.

Према сазнањима Срне, Ђокић је послао писмо на кућну адресу лично судији у којем јој је упутио пријетње по живот њој и њеној породици.