latinica  ћирилица
16/08/2019 |  21:58 | Аутор: СРНА

МИП позвао Мађаревићеву због расистичких ставова

Министарство спољних и европских послова Хрватске оградило се од расистичких ставова које је на друштвеним мрежама изнијела службеница МИП-а Елизабета Мађаревић.
Бански двори у Загребу (фото:novilist.hr) -
Бански двори у Загребу (фото:novilist.hr)

МИП Хрватске истиче се да је Мађаревићева одмах позвана у ресорно министарство, гдје ће бити утврђене све чињенице у вези са њеним објавама, с обзиром на озбиљне индиције повреде прописа којима је уређен рад Службе спољних послова Хрватске, али и Закона о државним службеницима.

Након што је хрватски портал Индекс објавио скриншотове њених расистичких коментара, Мађаревићева се огласила на свом профилу на Фејсбуку, наводећи да није политичарка, па има право да говори шта жели.

- Нисам званичник, нити политичар, већ обична особа која има право на приватност, али имам своје конзервативне ставове од којих не одступам и које дијелим слободно јер живим у слободној земљи, а који су засновани на чињеницама - написала је Мађаревићева.

Она је додала да је "непрофесионално од данашњих новинара на овакав начин уништавају обичне људе".

- Или више не смијемо бити мислећа бића и имати слободу говора? А ако некоме треба објашњавати како је Европа демографски изгледала прије неколико деценија и кроз читаву историју, нека само окрене демографску статистику - додала је она.