latinica  ћирилица
17/08/2019 |  07:47 | Аутор: РТС

Ђоковића мучили ватромет и повреда, али се рутински пласирао у полуфинале

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић рутински се пласирао у полуфинале мастерса у Синсинатију, побједом над Луком Пујем из Француске у два сета. Ђоковић је поново одиграо колико му је било потребно и славио резултатом 7:6 (7-2), 6:1.
Новак Ђоковић у Синсинатију - Фото: AP
Новак Ђоковић у СинсинатијуФото: AP

Дуел је трајао нешто мање од сат и по времена и Новак ни у једном тренутку није испуштао контролу над игром и резултатом.

Први гем је био веома занимљив, обојица су одиграла неколико изврсних поена, српски играч је пропустио једну брејк лопту и Пуј је преживео старт. Од тог тренутка се играло у брзом ритму и увијек би онај који би имао почетни ударац био изузетно сигуран у својим гемовима.

Након 50 минута игре побједника тог дела одлучио је тај-брејк – прошлогодишњи шампион је сигурно кренуо, рано направио мини-брејк, а потом са још два одузета сервиса стигао до предности од 1-0 у сетовима.

На крилима добијеног првог сета одлично је Новак отворио други и одмах направио брејк. Када је неутралисао три брејк прилике у трећем гему, сломио је отпор ривала, али га је током меча у неколико наврата нервирао ватромет, који се појављивао изнад стадиона.

- Је ли ово бомбардовање? Шта је ово? - нашалио се у једном тренутку Ђоковић са тренером Гораном Иванишевићем.

У финишу је најбољи играч планете био приморан да позове физиотерапеута јер је осјетио бол у десној руци приликом сервиса. Услиједила је масажа, а по повратку на терен још један брејк, који је значио и коначну побједу.

- Не знам, видјећу, надам се да ће бити добро - прокоментарисао је повреду непосредно по завршетку сусрета.

Тако је Србин надиграо Француза и у другом међусобном дуелу, пошто је први добио ове године на Аустралијан опену, резултатом 6:0, 6:2, 6:2.

Он ће се у полуфиналу састати са Данилом Медведевом, који је у дуелу двојице Руса лако савладао Андреја Рубљова (6:2, 6:3). Рубљов је иначе у претходној рунди изненадио Роџера Федерера. Тај дуел на програму је у суботу у поноћ.

Познат је и други полуфинални пар, за пласман у финале бориће се Белгијанац Давид Гофен и Француз Ришар Гаске.

Српски тенисер брани трофеј у америчком граду, а наградни фонд турнира је 6.056.280 долара.