latinica  ћирилица
17/08/2019 |  08:44 ⇒ 10:15 | Аутор: РТРС

Без застоја у саобраћају и гужве на граници

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се јутрос одвија без застоја и посебних ограничења, а на граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Гранични прелаз Градишка (фото:ams-rs.com) -
Гранични прелаз Градишка (фото:ams-rs.com)

У котлинама и дуж ријечних токова мјестимично смањена видљивост због магле, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су ситнији одрони камења и земље на коловоз.

Због изградње дистрибутивних цјевовода водоводне мреже, до 23. августа измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Поље-Брод, у општини Брод.

Због изградње мини-хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим саобраћаја.

У току је реконструкција локалних путева у општини Доњи Жабар, због чега је измијењен режим саобраћаја на регионалном путу, на дионици Обудовац-Лончари.

Саобраћај на магистралном путу М-18, на дионици Крупац-граница Републике Српске /Богатићи/ на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија се наизмјенично једном саобраћајном траком због изградње мини-хидроелектране "Крупац" на ријеци Жељезници.

Због реконструкције водоводне мреже, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу М-20, дионица Билећа-Подосоје, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због активираних клизишта. У току су и радови на регионалном путу Р-455 дионица Шековићи-Цапарде и саобраћај се одвија наизмјенично, једном коловозном траком.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се због активираног клизишта одвија једном траком, наизмјенично.

Потпуно је обустављен саобраћај на локалном путу Сводна-Брезици, општина Нови Град, због покретања клизишта.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

До 2. септембра, у Бањалуци ће сваке суботе од 18.00 часова до понедјељка до 5.30 часова Улица Краља Петра Првог Карађорђевића, од хотела "Босна" до Улице Марије Бурсаћ, бити претворена у пјешачку зону.

Због изградње оборинског колектора, која би по плану требало да трају до 28. августа, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу М-4, дионица Дервиши-Бањалука /пијаца/, на раскрсници Булевар Милутина Миланковића и Улице Књаза Милоша.

Због изградње подземне инфраструктуре обустављен је саобраћај у Улици Краља Александра Првог Карађорђевића, на дијелу од Улице раковачких рудара према Мотикама, у дужини од 1.255 метара. Обустава ће трајати до 15. октобра.

На регионалном путу Братунац 3-Дрињача, због санације клизишта од 00.00 до 7.00 и од 16.00 до 00.00 часова на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тоне и аутобусе класе М3. Ова забрана се не односи на аутобусе превозника "Дринатранс" Зворник који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила укупне масе веће од 16 тона.