latinica  ћирилица
17/08/2019 |  13:25 ⇒ 13:43 | Аутор: РТРС

Ђуревић и Радојичић о сарадњи Вишеграда и Београда

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и градоначелник Београда Зоран Радојичић разговарали су данас о успостављању привредне, туристичке и културне сарадње Вишеграда и Београда.
Вишеград: Ђуревић и Радојичић - Фото: СРНА
Вишеград: Ђуревић и РадојичићФото: СРНА

Ђуревић је, након састанка са Радојичићем и његовим сарадницима у Вишеграду, рекао новинарима да је договорено да делегација вишеградске општине посјети Београд гдје ће потписати протокол о сарадњи.

- Све више људи из Србије и Београда посјећује нашу општину и надам се да ћемо у наредном периоду имати неколико заједничких пројеката, а на задовољство грађана из Републике Српске и Србије - нагласио је Ђуревић.

Он је оцијенио да је разговор био конструктиван и да су се дотакли многих тема.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић рекао је да се најбржи резултати могу очекивати у туристичкој сарадњи Вишеграда и Београда.

- Многи страни туристи који долазе у Београд желе да посјете Вишеград због чувења које има у свјетским размјерама. Туристи који долазе због Вишеграда могу бити усмјерени према Београду и то је веома важан сегмент у којем можемо да напредујемо - додао је Радојичић.

Он је напоменуо да је важно наћи заједничке интересе и у том сегменту урадити ствари које су добре и за Вишеград и за Београд.

- Култура, спорт и умјетност су сегменти у којима сигурно можемо много тога да урадимо, а вјерујем да ће тим споразумом о којем смо причали то дефинисати прецизније и имати јасне резултате у скоријој будућности - истакао је Радојичић.

Он каже да је увијек на посебан начин фасциниран и Вишеградом, као и ћупријом и Дрином.

- Андрићград је дао неку посебну димензију овом граду и радујем се да има све више туриста и да се Вишеград привредно развија - додао је Радојичић.