latinica  ћирилица
17/08/2019 |  14:39 ⇒ 14:41 | Аутор: Б92

Навијачи траже суспензију Митровића због симулирања ударца у главу (ВИДЕО)

Екипа Фулама је у трећем колу Чемпионшипа побиједила Хадерсфилд са 2:1, а Александар Митровић је био стријелац водећег гола.
Александар Митровић - Фото: Getty Images
Александар МитровићФото: Getty Images

Ипак, не прича се на Острву о том поготку репрезентативца Србије, већ о ситуацији када је пред крај меча покушао да задржи лопту у дуелу са Раџивом ван ла Паром.

Митровић је држао лопту како би украо на времену, потом су он и Ван ла Пар пали су на терен, а Митровић је, како снимци показују, симулирао да је добио ударац у предјелу главе, иако је нога противничког играча била у висини његовог стомака. Ипак на снимку из другог угла види се да је Ван ла Пар закачио руком Митровића по лицу.

Ипак, све то је разбеснело поједине љубитеље фудбала на острву, од којих се неки представљају и навијачима Фулама.

Многи траже од надлежних органа да се снимак погледа и Митровић казни суспензијом, јер судија Џејмс Лилингтон није ништа примјетио.

- Као навијач Фулама кажем да је ово срамота - поручио је један навијач Фулама, док је други поручио "Није ми се ово допало као навијачу Фулама, али не чини ми се да је обмањивао, судија ионако није ништа предузео".

Поједини су били оштрији, тражили су да ФА Енглеске заузме оштрији став и почне да кажњава играче са дужим суспензијама од по пет и више мечева.

Због сличне ситуације нападач Лидса Патрик Бамфорд је у мају мјесецу зарадио два меча суспензије због симулирања прекршаја на мечу са Астон Вилом (1:1).

Исту је задесило и Двајта Гејла из ВБА у фебруару због ситуације са меча против Нотингем Фореста.