latinica  ћирилица
17/08/2019 |  19:51 | Аутор: СРНА

Почела "Трка здравља" у Бањи Врућици

У комплексу Здравствено-туристичког центра "Бања Врућица" код Теслића данас је отворена спортска манифестација "Трка здравља", чији је циљ да промовише здравље, активан живот и обогати туристичку понуду.
"Трка здравља" у Теслићу - Фото: СРНА
"Трка здравља" у ТеслићуФото: СРНА

Ова манифестација је окупила неколико стотина учесника, а на трци на 10 километара учествује и прослављена српска атлетичарка Оливера Јевтић, која је указала на значај спорта за правилан психо-физички развој људи.

- Трчањем се бавим већ тридесет година и могу да се похвалим да у том периоду нисам имала већих здравствених проблема - рекла је Јевтићева.

Извршни директор за здравство "Бање Врућице" Драженко Вуковић указао је на значај трчања по општу кондицију организма, као и јачање имуног система и функционалне способности срца, крвних судова и плућа.

- Здрав појединац потребан је породици, друштву и колективу - изјавио је Вуковић.

Представник организационог одбора трке Горан Божић поручио је да ова здравствено-туристичка установа води рачуна о здрављу и процјењује да на "Трци здравља" учествује неколико стотина професионалаца и рекреативаца из цијеле БиХ, Србије и Хрватске.

Он је навео да се "Трка здравља" састоји од трке на 10 и пет километара, као и трке задовољства на стази од 800 метара кроз комплекс "Бање Врућице".

Трке од пет и 10 километара намијењене су професионалним, полупрофесионалним тркачима и рекреативцима, а трка задовољства је за све генерације, дјецу и одрасле, као и госте ове бање.

Прошлогодишњи побједник трке је Осман Јунузовић из Добоја.

Покровитељ "Трке здравља" је Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске.