latinica  ћирилица
18/08/2019 |  09:06 | Аутор: СРНА

Повољни услови за вожњу

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија несметано, али се возачима савјетује опрез на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, гдје постоји могућност ситнијих одрона камења и земље на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Бањалука -
Бањалука

У току је реконструкција локалних путева у општини Доњи Жабар због чега је измијењен режим саобраћаја на дионици регионалног пута Обудовац-Лончари.

Измјене саобраћаја актуелне су на ауто-путу Градишка-Бањалука због санације клизишта у Гламочанима, те због изградње наплатних станица "Чатрња", "Нова Топола" и "Александровац", као и на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због искључивања и укључивања механизције која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка.

Због радова је измијењен режим саобраћаја на путевима на подручју општине Модрича, дионицама магистралних путева Модрича-Вукосавље, Котор Варош-Ободник, Поље-Брод, Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново, Билећа-Подосоје, Добој-Пољице, те на регионалним путним правцима Обудовац-Лончари и Шековићи-Цапарде.

У току су радови на Маховљанској петљи, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Потпуно је обустављен саобраћај на локалном путу Сводна-Брезици, општина Нови Град, због покретања клизишта.

Једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, те Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике због активираних клизишта.

Због оштећења надвожњака код "НИС Петрол пумпе" у Трну саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

На дионици магистралног пута Поље-Брод, у општини Брод до 23. августа измијењен је режим саобраћаја због изградње дистрибутивних цјевовода водоводне мреже.

Због изградње мини-хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим саобраћаја.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо, док је на дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен саобраћај за сва возила укупне масе веће од 16 тона.

Ради прославе славе општине Рогатица, вечерас од 17.00 до 2.00 и сутра од 15.00 до 2.00 часова биће обустављен саобраћај за сва возила на дионици магистралног пута Подроманија-Рогатица, на дијелу који пролази кроз Рогатицу, а возила ће бити преусмјеравана на алтернативне правце улицама Ђенерала Драже и Сердар Јанка.

Због одржавања Међународне ауто-трке на брдским стазама, на магистралном путу Србљани-Острожац-Цазин од 8.00 до 20.00 часова саобраћај је обустављен и преусмјерен на друге саобраћајнице.

На регионалном путу Грачаница-Буква-Срнице, код мјеста Доборовци, због одржавања свечаности од 14.00 часова до поноћи биће обустављен саобраћај за сва возила, осим аутобуса који обављају линијски превоз путника.

Због извођења санационих радова обустављен је саобраћај на регионалном путу Тромеђа-Звировићи, а на ауто-путу А-1 Подлугови-Сарајево сјевер, у дужини од два километра возила саобраћају двосмјерно.

Током дана у тунелу Врандук два на магистралном путу Зеница-Немила саобраћа се једном траком наизмјенично, а због повремено појачаног промета возила могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

На граничним прелазима Брод, Градишка, Доња Градина, Костајница, Изачић, Делеуша и Хум од раних јутарњих часова је појачан саобраћај на излазу из БиХ.

Из сигурносних разлога, обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.