latinica  ћирилица
18/08/2019 |  10:54 | Аутор: СРНА

Мадуро поново упоредио Трампа са Хитлером

Предсједник Венецуеле Николас Мадуро поново је упоредио поступке предсједника САД Доналда Трампа против његове земље са прогоном Јевреја у нацистичкој Њемачкој, након нових америчких санкција Каракасу.
Николас Мадуро (Фото: Спутњик) -
Николас Мадуро (Фото: Спутњик)

- То што они нама чине је, мање-више, оно што су нацисти радили народима Европе четрдесетих година прошлог вијека, оно што су нацисти радили Јеврејима и ја то осуђујем. Доналд Трамп чини Венецуели оно што је нацистички вођа Адолф Хитлер чинио јеврејском народу - прогон, напад, блокада - рекао је Мадуро.

Он је навео да има план борбе против блокаде коју је увела Трампова администрација, пише лист "Ел периодико".

Мадуро је у новембру рекао да Трамп прогони народ Венецуеле једнако као што је Хитлер прогонио Јевреје.

Прошле седмице, Мадуро је позвао своје сународнике да се придруже скуповима против "непријатељске политике" Трампове администрације и најавио да ће упутити писмо УН, које ће да потпише више милиона грађана Венецуеле, у коме осуђује америчке санкције Каракасу.

САД су почетком мјесеца увеле нове санкције Венецуели, а савјетник за националну безбједност САД Џон Болтон рекао је да казне државним ентитетима и појединцима "шаљу директан сигнал свима који помажу диктатуру Мадура и подривају демократски изабран национални парламент или привременог предсједника Хуана Гваида", пренио је "Спутњик".

Влада Венецуеле осудила је санкције као "још једну тешку агресију Трампове админстрације кроз произвољни економски тероризам против народа Венецуеле".