latinica  ћирилица
18/08/2019 |  11:19 | Аутор: СРНА

Чавара: Што прије формирати нови Савјет министара

Предсједник ФБиХ Маринко Чавара истакао је да је неопходно формирати нови Савјет министара, али и Владу ФБиХ, како би се обезбиједило стабилно функционисање власти на свим нивоима у БиХ.
Маринко Чавара( архив) -
Маринко Чавара( архив)

- Савјет министара треба што прије успоставити, неопходно је да земља може функционисати за сваког становника, а уз то морамо хитно покренути све непотребне застоје на придруживању међународним организацијама, прије свега, европским и евроатлантским интеграцијама - нагласио је Чавара.

Према његовим ријечима, БиХ и ФБиХ требало би да обезбиједе бољи инвестицијски замах, јачају економију, те да обезбиједе што бољи живот у БиХ, за шта су неопходне нове смјернице будуће власти.

Говорећи о Влади ФБиХ, Чавара је рекао да се могу испунити сви потписани услови страначких лидера потписаних у начелима о формирању власти, како на нивоу БиХ, тако и на нивоу ФБиХ.

- Легитимност као основно демократско начело препознато је од стране свих европских тијела, посебно од Европског парламента као и посљедњег извјештаја Европске комисије - рекао је Чавара, који је и потпредсједник ХДЗ-а БиХ.

Он је изразио жаљење што се у већини прилика и кроз дневнополитичке разговоре може видјети да се то криво тумачи, саопштено је из Калцеларије предсједника ФБиХ.

- Морамо омогућити свима који размишљају да оду било гдје из БиХ да ипак овдје виде своју будућност и перспективу - нагласио је Чавара и додао да је најбоље сва рјешења тражити кроз разговоре, дијалог и међусобно уважавање.