latinica  ћирилица
18/08/2019 |  11:47 ⇒ 17:11 | Аутор: СРНА

Шпирић: Пут у ћорсокак неминован без формирања власти

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић изјавио је данас Срни да ће БиХ завршити у ћорсокаку и слијепој улици која не води никуд, а посебно не на европски пут, уколико коначно не буде формирана власт и ако се не почне сама бавити својом судбином.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

Шпирић је подсјетио да је недавна најава Француске, Холандије и Данске да нису за проширење Европске уније потврђена када су се супротставиле започињању преговора о чланству са Сјеверном Макединијом и Албанијом, иако је Европска комисија дала препоруку да се крене у тај процес.

Он је оцијенио да Сјеверној Македонији и Албанији проблем није био ни Годишњи национални план за приступање НАТО-у, ни упитник Европске комисије, ни Реформска агенда, али се рампа и за њих спушта.

- Каква је то порука нама у БиХ? То нам јасно говори да се окренемо једни другима, поштивању властитих договора и политичких споразума, а посебно изборне воље гласача о чијој се судбини и одлучује - рекао је Шпирић.

Он каже да је зато једини начин да се спаси БиХ да се у уторак, 20. августа на сједници Предсједништва БиХ добије кандидат за предсједавајућег Савјета министара и да се крену рјешавати животна питања свих у БиХ.

- Уколико и ову шансу испустимо остаћемо таоци јалових политичких амбиција и пропалих квазидипломатских офанзива на шта све вријеме упозоравају српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и СНСД - рекао је Шпирић.