latinica  ћирилица
19/08/2019 |  11:54 ⇒ 16:53 | Аутор: РТРС

У Добој уложено 700 милиона КМ (ФОТО/ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик присуствовао је у Добоју обиљежавању славе града - Преображења Господњег.
Додик у Добоју - Фото: РТРС
Додик у ДобојуФото: РТРС

Додик је рекао да је Влада Републике Српске до сада уложила 700 милиона КМ у Добој, наводећи да су најважнији пројекти изградња ауто-пута Бањалука-Добој и почетак радова на ауто-путу 5Ц.

Међу значајним пројектима навео је и изградњу Теромоелектране Станари, нове болнице, уређење корита ријеке Босне, те спортске дворане.

Он је најавио да ће од септембра и Добој учествовати у мјерама Владе које ће бити предузете програмима пронаталитетне политике и задржавања младих у Републици Српској.

Додик, који је овогодишњи кум славе града Добоја, рекао је да је то један од стратешки позиционираних градова у Републици Српској.

- Због тога Влада Српске добром сарадњом са градоначелником и његовим тимом показује своје опредјељење низом пројеката реализованих на подручју ове регије - рекао је он.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић истакао је да је у овом граду, много тога урађено на изградњи инфраструктуре и реконструкцији цијелог града након катастрофалних поплава.

Епископ зворничко-тузлански Фотије поручио је да се сви требамо као Господ преобразити, пожеливши напредак свим градовима и општинама у Републици Српској. Он је поручио политичарима да буду истинске вође свог народа и достојни задатка који обављају.

Фото: СРНА

Обиљежавање крсне славе Добоја почело је служењем Свете архијерејске литургије у Цркви Светих апостола Петра и Павла.

Фото: СРНА

Како је највљено, Додик ће у вечерњим часовима у Требињу присуствовати свечаној литији која ће проћи улицама града.

Претходно ће, од 18.00 часова у Дервенти, присуствовати и свечаности обиљежавања 100 година постојања Фудбалског клуба Текстилац.