latinica  ћирилица
20/08/2019 |  07:45 ⇒ 09:08 | Аутор: ТАНЈУГ

"Орлови" без Теодосића у Кини (ФОТО)

Кошаркашка репрезентација Србије полази пут Кине, гдје ће пред почетак Свјетског купа одиграти још три припремне утакмице.

Српски "тим снова" ће у уторак одлетјети у Шенјанг, у којем ће одиграти још три меча пред почетак Мундијал, али у авиону неће бити капитен Милош Теодосић, који ће остати у Београду на терапијама.

Противници ће бити Италија (23. 8), Нови Зеланд (25. 8) и Француска (27. 8), а први меч на турниру заказан је за посљедњи дан августа, када ће бити премијерна утакмица са Анголом у Фошану.

Прије тога, данас пријеподне, медијима ће се обратити селектор Александар Ђорђевић, који ће говорити о стању екипе, плановима и ономе што његов тим очекује у далекој Азији.

Оно што мучи и њега, али и цијелу нацију јесте стање капитена Теодосића.

Милош је и даље на интезивним терапијама, због којих неће са екипом кренути у Кину.

Остаје да се види хоће ли успјети да се опорави за почетак шампионата до посљедњег рока за регистрацију играча, што је два дана пред први меч (29.8).

Уколико се то ипак не догоди, Србију ће у походу на злато представљати 12 играча који ће се у уторак наћи у авиону.

То су: Стефан Јовић, Василије Мицић, Богдан Богдановић, Марко Гудурић, Марко Симоновић, Владимир Лучић, Стефан Бирчевић, Немања Бјелица, Никола Јокић, Бобан Марјановић, Мирослав Радуљица и Никола Милутинов.

Уколико Теодосића не буде било у тиму, капитен на Мундијалу биће Мирослав Радуљица.