latinica  ћирилица
20/08/2019 |  13:09 ⇒ 21/08/2019 | 07:27 | Аутор: РТРС

Додик са Србима из ФБиХ о мигрантима и прослави "ослобођења" Дрвара (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговараће сутра у Бањалуци са начелницима општина Босански Петровац, Гламоч, Грахово и Дрвар.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

На састанку ће бити разговарано о положају Срба у општинама у Федерацији БиХ и мигрантској кризи, најављено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Додик је данас новинарима у Сарајеву рекао да ће бити ријечи о најави Кантоналног одбора ХДЗ-а БиХ Ливно о обиљежавању 24 године од "ослобођења Босанског Грахова, Гламоча и Дрвара".

- Ја сам раније рекао да се томе противим и да ћу на дан када је то заказано и спреман сам да будем дио оних који ће физички спријечити да било ко дође у Дрвар и обиљежава тај дан - истакао је он.

Када је ријеч о мигрантској кризи, Додик је рекао да Република Српска не прихвата да се на њеном простору праве било какви центри гдје ће боравити мигранти.

Састанку у Бањалуци присуствоваће и министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, министарка финансија Републике Српске Зора Видовић и замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић.

Повезане вијести:

Миграциони центар у Меденом Пољу не смије бити изграђен, сутра састанак са Додиком