latinica  ћирилица
20/08/2019 |  16:27 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

На слободи предатор из Теслића који је вребао дјецу са четири Фејсбук профила

Теслићанин који је ухапшен због сумње да је искориштавао дјецу за порнографију након криминалистичке обраде по налогу Тужилаштва Добој пуштен је на слободу.

Претресена је локација на којој борави осумњичени и одузети одређени предмети који ће користити у истрази.

Из МУП-а савјетују родитеље малољетне дјеце да буду максимално опрезни приликом коришћења друштвених мрежа и да не објављују фотографије дјеце.

Педесетогодишњи Теслићанин осумњичен за искоришћавање дјеце за порнографију имао је неколико профила на Фејзбуку. Незванично контактирао је са 3.000 малољетника. Осумњичени се, иако је знао да је ријеч о дјеци узраста од 12- 13 година, дописивао са њима.Испитивао их је о свакодневним стварима,а касније о њиховом сексуалном животу и наговарао их да се фотографишу без одјеће и да му шаљу фотографије.

Из МУП-а истичу да је у оквиру ове истраге, под надзором Оркужног јавног тужилаштва Добој, извршен претрес локације коју користи лице лишено слободе и том приликом пронађено је и одузето више предмета који ће се користити у даљој истрази.

Разлоге зашто је осумњичени за педофилију пуштен на слободу из Окружног тужилаштва у Добоју нисмо успјели добити, јер је како су нам у телефонском разговору рекли, секретар на годишњем одмору.

Омбудсмен за дјецу Републике Српске задовољан је да је МУП правовремено реаговао и да је покренута истрага. Не жели да коментарише одлуку о пуштању осумњиченог на слободу док траје истрага.

У Одјељењу за високотехнолошки криминалитет МУП-а Српске настављају надзор на друштвеним мрежама с циљем спречавања и сузбијања дјечије порнографије,али и упозорава родитеље да буду опрезни.