latinica  ћирилица
20/08/2019 |  17:35 | Аутор: СРНА

Усвојен Извјештај о извршењу буџета институција БиХ за 2018.

Предсједништво БиХ усвојило је данас у Сарајеву Извјештај о извршењу буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2018. годину, који ће бити достављен у Парламентарну скупштину БиХ на усвајање.
Предсједништво БиХ - Фото: РТРС
Предсједништво БиХФото: РТРС

На данашњој петој редовној сједници Предсједништво је усвојило Закључак у којем тражи од Савјета министара /у техничком мандату/ да у року од 30 дана обезбиједи три милиона КМ за довршетак граничног прелаза Братунац-Љубовија.

Предсједништво је прихватило Споразум између БиХ, Републике Српске и Градишке и Њемачке развојне банке у износу од 3,8 милиона евра за финансирање пројекта Прикупљање и третман отпадних вода у Градишци.

Прихваћен је и амандман на Уговор БиХ, Републике Српске и Европске инвестиционе банке на Уговор о финансирању хитне помоћи у случају поплава и превенције, саопштено је из Предсједништва.

Предсједништво БиХ прихватило је Протокол о сарадњи између Савјета министара и Владе Црне Горе у тражењу несталих лица.

Данас је донесена и Одлука о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања Додатног протокола седам о рјешавању спорова Споразуму о измјени и приступању ЦЕФТА 2006.

Предсједништво је усвојило Платформу за наступ делегације БиХ на Генералној скупштини УН за циклус засједања 2019/2020. године, укључујући генералну дебату Генералне скупштине УН-а, која ће бити одржана од 24. до 30. септембра.

Предсједништво је упознато са усаглашеним Нацртом резолуције о обиљежавању 75 година постојања УН, у којој се и овом приликом потврђује посвећеност Предсједништва циљевима и принципима Повеље УН и опредјељење за промовисање и јачање мултилатерализма.

Прихваћен је позив генералног секретара УН за придруживање чланова Предсједништва БиХ клубу лидера, који ће бити носилац активности у спречавању сексуалне експлоатације и злостављања.