latinica  ћирилица
21/08/2019 |  08:28 ⇒ 12:17 | Аутор: РТС

Крајиновић послије преокрета надиграо Бердиха

Филип Крајиновић савладао Чеха Томаша Бердиха са 2:1 по сетовима 3:6, 7:5, 6:1 и пласирао се у осмину финала турнира у Винстон-Салему.
Филип Крајиновић - Фото: Getty Images
Филип КрајиновићФото: Getty Images

Наредни ривал српског тенисера је бољи из дуела Шарди - Тиафо.

Велика борба од самог старта. Први је до брејка стигао Чех у другом гему. Већ у наредном узвратио је Србин. Одлучујући је био шести гем у коме Бердих користи другу брејк прилику и поново стиче предност. Потом је противник рутински привео сет крају - 6:3 у првом сету.

Ревија брејкова у другом сету, чак седам. На старту сета тенисери су размијенили по један брејк. У петом гему Бердих поново одузима сервис. Пропуштено Крајиновић је надокнадио у осмом гему када је изједначио - 4:4. Међутим, већ у наредном гему Чех је поново стекао предност.

Крајиновић се није предавао. У гему када је противник сервирао за меч, вратио је брејк - 5:5. Потом је био сигуран на свој сервис, а када се очекивало да сет буде ријешен у тај-брејку поново одузима сервис противнику и ријешава сет у своју корист, 7:5.

Бердих није имао снаге за трећи сет. Након што је Чех пропустио три брејк лопте у првом гему, успио је да освоји свој сервис за 1:1. Од тог момента на терену је постојао само један играч, наш тенисер. Крајиновић је редом освајао гемове и уз два брејка ријешио сет и меч у своју корист, 6:1 у одлучујућем сету.