latinica  ћирилица
21/08/2019 |  08:42 ⇒ 08:55 | Аутор: РТС

Кецмановић у осмини финала Винстон-Салема

Миомир Кецмановић надиграо Алексеја Попирина из Аустралије са 2:0 по сетовима 7:6, 6:3 и пласирао се у осмину финала Вистон-Салема.

Наредни ривал биће му бољи из дуела Сандгрина и Шаповалова.

Миомир Кецмановић је оправдао улогу фаворита и савладао Попирина. Послије велике борбе први сет је добио у тај-брејку. У наставку боља игра српског тенисера и заслужена побједа за пласман у осмину финала турнира.

У првом сету водила се велика борба. Оба тенисера су пропустила своје шансе да одузму сервис противику па је сет ријешен у тај-брејку.

Проотивник је боље ушао у овај период и уз два мини-брејка дошао до предности од 5:1. Кецмановић се није предавао, експресно враћа пропуштено и долази до изједначења - 5:5. Момир долази до сет лопте, коју је искористио на сервис противника - 7:5 у тај-брејку.

Велика борба и у другом сету. Први је до брејка дошао Кецмановић у другом гему. Предност је чувао све до петог гема када је Попирин успио да врати брејк. Након два гема које су тенисери ријешили у своју корист без изгубљеног поена, услиједио је осми гем у коме Кецмановић одузима сервис противнику и долази до предности од 5:3.

Потом је Кецмановић био сигуран на свој сервис и тако ријешио сет и меч у своју корист, 6:3 у другом сету.