latinica  ћирилица
21/08/2019 |  12:12 ⇒ 12:52 | Аутор: РТРС

Све већа улагања у инфраструктуру општине Дринић

Доступност природних љепота и квалитетнији живот мјештана само су неки од разлога за улагање у инфраструктуру општине Дринић. У претходном периоду асфалтирани су локални путеви, а у наредном, планирана је изградња корита рјечице и пјешачке стазе.

Иако мала погранична општина, овдје се добро живи каже мјештанин Дринића, Горан Бањац. Бројна улагања, каже, омогућила су квалитетнију свакодневицу.

- Нас је мало, има доста дјечице која се играју поред пута и много ће значити и то када се асфалтира пјешачка стаза - каже Бањац.

Уз помоћ донација постављена су аутобуска стајалишта. Завршено је асфалтирање четири локална пута, а у плану су и нова улагања.

- Прошле године урађена је канализација, крајем године иде се на то да се уради корито те ријечице, која је правила проблеме - наводи Милорад Ступар, мјештанин општине Дринић.

До сада је уложено 280.000 КМ у путне комуникације, а уређење корита коштаће 110.000 КМ.

- Догодине планирамо да направимо ту пјешачку стазу, у сљедећем периоду идемо са прикључком на канализациону мрежу мјештана и саме општине, као и ватрогасног друштва и школе - рекао је Милан Грбић, начелник општине Дринић.

Окосница развоја ове општине је шумско газдинство у којем је запослено 232 радника.

- То требамо чувати и његовати, створити боље услове. Наши радници треба мало више да раде да би имали веће плате - додаје Грбић.

У Општинској управи наводе - природне ресурсе имају, али треба улагати у квалитетнији живот и подршку наталитету.