latinica  ћирилица
21/08/2019 |  12:52 ⇒ 12:53 | Аутор: СРНА

Трнинић и Илинчић у Бечу

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић и вршилац дужности директора "Жељезница Републике Српске" Зоран Илинчић бораве у службеној посјети Бечу, у оквиру које ће бити одржани састанци са менаџментом "Рејл карго Аустрија" о сарадњи са "Жељезницама", те бити организована посјета интермодалном терминалу.
Беч - Фото: Wikipedia
БечФото: Wikipedia

Министарство саобраћаја и веза и "Жељезнице Републике Српске" разматрају могућност формирања транспортног центра с циљем интермодалне повезаности робних токова у Републици Српској, саопштено је из Министарства.

Оптимална локација за транспортно-логистички центар био би Добој, као највеће жељезничко чвориште у БиХ које има одличну жељезничку и друмску повезаност.

"Циљ транспортно-логистичког терминала је концентрација и централизација робних токова на подручју терминала у допреми, отпреми и транзиту с циљем постизања веће ефикасности постојећег транспортног рада у области жељезничког транспорта у Републици Српској и БиХ", наводи се у саопштењу.

Очекивани ефекти су повољније цијене транспортних услуга, отварање нових тржишта, повећање обима превоза "Жељезница Српске", повећање извоза домаћих производа, јачање привреде Републике Српске и њене конкурентности на европском тржишту.

Трнинић и Илинчић би требали данас у 16.30 часова да се састану са делегацијом "Рејл карго Аустрија", а сутра у 11.00 часова планирана је посјета интермодалном терминалу.