latinica  ћирилица
21/08/2019 |  13:23 | Аутор: СРНА

Лавров: Москва подржава супротстављање притиску и уцјени

Русија се у потпуности солидарише са Венецуелом у супротстављању притиску и уцјени усмјерених против те земље, изјавио је руски министар иностраних послова Сергеј Лавров.
Сергеј Лавров (Фото: Sputnik/Алексей Филиппов) -
Сергеј Лавров (Фото: Sputnik/Алексей Филиппов)

Он је на почетку разговора са потпредсједником Венецуеле Делси Родригез у Москви подсјетио да је састанак Координационог бироа Покрета неврстаних одржан у јулу у Каракасу.

- Учесници тог састанка поново су изразили солидарност са народом и властима Венецуеле у поштовању норми и принципа међународног права, прије свих оних који су предвиђени Повељом Уједињених нација - истакао је Лавров.

Лавров је рекао да ће Русија увијек бити посвећена поменутим принципима, да ће се увијек солидарисати са Венецуелом и да ће подржати право било које државе да независно одабере пут свог развоја и да се успротиви било каквим противзаконитим једностраним методама уцјене или вршења притиска, јавио је ТАСС.

Шеф руске дипломатије додао је да он и Родригезова планирају да детаљно разговарају о сарадњи Русије и Венецуеле на међународним питањима, укључујући сарадњу у УН и другим мултилатералним платформама.