latinica  ћирилица
21/08/2019 |  14:08 ⇒ 17:04 | Аутор: РТРС

Клинцов: Жалићемо се на рјешење Инспектората о дипломи Мехмедагића

Ректор Универзитета за пословне студије Бањалука Радован Клинцов рекао је да ће се ова установа жалити на рјешење Инспектората Републике Српске којим јој је наложено да због неправилности поништи диплому издату директору Обавештајно-безбједносне агенције БиХ Осману Мехмедагићу и прогласи је ништавном у Службеном гласнику Српске.
Осман Мехмедагић (фото:screenshot RTRS/RAS Srbija) -
Осман Мехмедагић (фото:screenshot RTRS/RAS Srbija)

Клинцов је рекао да су примили рјешење Инспектората у којем је одређено да овај универзитет у року од осам дана од пријема може покренути другостепени поступак и изјавити жалбу пред Министарством за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске.

- Уколико ресорно министарство потврди рјешење Инспектората и одбаци жалбу нашег универзитета, имамо могућности да покренемо управни спор пред надлежним окружним судом, па и да касније, уколико случај не буде ријешен у нашу корист, водимо поступке пред вишим судским инстанцама, користећи све правне лијекове - навео је Клинцов.

Он је апеловао да се медији уздрже од прејудицирања и преношења неоснованих изјава о наводним лажним и фалсификованим дипломама овог и других универзитета, подсјетивши да друштво може да буде поносно на ову приватну високошколску установу која је међу првим акредитованим у БиХ.

Клинцов је додао да је сагласан са изјавама српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и ресорног министра Срђана Рајчевића који се залажу за затварање факултета уколико издају лажне дипломе.