latinica  ћирилица
21/08/2019 |  18:32 | Аутор: Б92

Урош Матић излази из сјенке старијег брата

Прву утакмицу плеј-офа квалификација за Лигу шампиона између кипарског АПОЕЛ и Ајакса обиљежио је везни фудбалер Урош Матић.

Иако се очекивало да у овој утакмици поново заблиста капитен амстердамског тима Душан Тадић, епитет једног од најбољих актера меча је отишао на рачун млађег брата фудбалера Манчестер јунајтеда Немање Матића.

Партијама које је пружао у посљедњих неколико мјесеци Урош је на добром путу да више не буде посматран кроз призму свог брата.

Везњак рођен 1990. године је у мечу који је завршен резултатом 0:0 припремио најбољу шансу на утакмици, када је проиграо земљака Андрију Павловића, али је некадашњи играч Чукаричког погодио пречку гола голмана Андреа Онане.

У извјештајима се напомиње да је Ајакс "преживио кипарску олују" и да није имао никакве шансе да стигне до резултата бољег од ремија без голова.

Матић је оцијењен "седмицом", Павловић је добио 6.5, док је Тадић меч завршио са оцјеном 6.7.

Подсјетимо, Матић је постигао гол који је довео кипарску екипу до посљедњег корака уочи групне фазе Лиге шампиона, у реванш мечу трећег кола квалификација против Карабага.

Момак рођен у Шапцу је и даље члан Копенхагена, од љетос је на позајмици на Кипру, а претходно је провео сезону у бечкој Аустрији.

Заједно са братом је био у Кошицама и Бенфики, а потом не наступао на НАЦ Бреду и Штурм из Граца.

За младу селекцију Србије је одиграо седам мечева, био је позиван и за кампове сениорског тима, али није дебитовао. Поред српског, власник је и држављанства Сјеверне Македоније, у којој се с времена на вријеме помиње могућност да би могао да заигра за њихову националну селекцију.