latinica  ћирилица
21/08/2019 |  19:45 ⇒ 22:56 | Аутор: РТРС

ЛШ: Звезда водила, ВАР донио Јанг бојсу изједначење (УЖИВО)

Фудбалери Црвене звезде играју са швајцарским Јанг бојсом у првом мечу плеј-офа квалификација за Лигу шампиона. Ток меча и кретање резултата можете пратити и на нашем порталу.

Јанг бојс 2

Црвена звезда 2

76 - Домаћин долази до изједначења, највише захваљујући ВАР технологији. Боаћи је испред Нгамаела избацио лопту у корнер, што је показао и арбитар из Холандије. Услиједили суи протести домаћих фудбалера, арбитар је ослучио да погледа снимак, "пронашао" је контакт и показао на бијелу тачку! Сигуран реализатор за 2:2 био је Гиљом Оро.

64 - Асале је могао до другог гола на мечу! Велика прилика за "бојсе", али нападач домаћина са пет метара промашује гол, и остаје 1:2.

60 - Звезда опаснија. Запријетили су Марин из слободног ударца, потом и Родић након корнера. Још пола сата игре до великог резултата "црвено - бијелих" у Берну.

46 - Какав наставак утакмице! Гарсија је одлично испратио напад који је повео Марин, услиједио је центаршут, а Шпанац маниром расних голгетера шаље лопту у мрежу за 1:2.

46 - Почело је друго полувријеме.

Крај полувремена. Звезда има активан резултат у Берну, послије првих 45 минута 1:1.

38 - Боаћи у доброј прилици, али Ван Болмос одлично интервенише, и падом у ноге нападачу Звезде спашава своју мрежу.

36 - Каква прилика за Звезду! Марко Марин се нашао очи у очи са голманом домаћина, услиједио је ударац, и чинило се мат, међутим са гол линије Луштенбергер спашава свој тим. Остаје 1:1.

25 - Борјан поново одличан! У размаку само од 30 секунди два пута сјајним интервенцијама спријечава Јанг бојс да поново дође у водство.

20 - "Црвено - бијели" су се ослободили грчу послије изједначујућег поготка Дегенека. Гарсија је потегао са 20-ак метара, али Ван Болмос је био будан и зауставља ударац.

18 - Звезда из прве шансе долази до поравнања! Након корнера Милош Дегенек је највиши у скоку, и параболом шање лопту у мрежу. Поново смо на почетку, али сада је Звезда у предности, јер већ има у џепу гол у гостима...

9 - Још један опасан напад Јанг бојса, овај пут лопта завршава преко гола. Лош улазак шампиона Србије у меч.

7 - Нажалост, први озбиљнији напад домаћин претвара у гол. Неуспјешна офсајд змака Звездиних играча, Асалеа оставља усамљеног, који са 10-ак метара погађа мрежу. Борјан је мало захватио лопту, али недовољно да је скрене из гола.  

1 - Судија Дени Макели из Холандије дао је знак да сусрет почне.

Звезда ће имати невјероватну подршку у Берну. Преко 5.000 навијача налази се на стадиону "Швајцарска".

Познати су и састави:

Јанг бојс: Ван Болмос, Зесигер, Сијеро, Нгамалеу, Асале, Нсаме, Абишер, Гарсија, Луштенбергер, Лотумба, Переира.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Дегенек, Панков, Родић, Кањас, Иванић, Вукановић, Марин, Гарсија, Боаћи.

Јанг Боyс-ФК Црвена звезда (Фото:Резултати Уживо)

--------------------------------------------------------------------------------------

Меч у Берну је имао своју увертиру на улицама главног града Швајцарске, гдје су у главној улози били навијачи Црвене звезде

Швајцарски шампион није играо у претходним рундама квалификација, али је у такмичарској форми са три победе у четири кола Суперлиге и једном у Купу.

С друге стране, "црвено-бијелима" ће ово бити већ 11. меч у сезони, доживјели су само један пораз у Хелсинкију, а нису славили ни у преостала два гостовања у Европи – у Литванији и Данској.

Звезда је последњи пут против швајцарских клубова играла 2005. у групној фази Купа УЕФА када је изгубила од Базела 2:1 код куће.

Годину раније ривал јој је у квалификацијама за ЛШ био управо Јанг бојс, који је прошла са 3:0 код куће и 2:2 у Берну.

С друге стране, Бојси су прије две сезоне играли са Партизаном у групној фази Лиге Европе, ремизирали су код куће 1:1, док су изгубили у Хумској 2:1.

Реванш између Звезде и Бојса играће се у уторак у Београду. Победник ће у групну фазу ЛШ за коју ће се жреб одржати 29. августа. Поражени ће у Лигу Европе, чији је жреб дан касније.