latinica  ћирилица
22/08/2019 |  15:13 ⇒ 15:26 | Аутор: СРНА

Рукометна Премијер лига за мушкарце почиње 14, а жене 21. септембра

Рукометна Премијер лига за мушкарце почеће 14. септембра, а за жене 21. септембра, одређени су комесари и извршено је жријебање, закључио је Управни одбор Рукометног савеза БиХ.
Управни одбор Рукометног савеза БиХ - Фото: СРНА
Управни одбор Рукометног савеза БиХФото: СРНА

- Договорили смо се да 17 клубова учествује у Премијер лиги ове године и да на крају такмичења три најлошије пласирана тима испадају, а да улазе два - рекао је новинарима предсједник Управног одбора Рукометног савеза БиХ Маринко Умичевић, након наставка пете сједнице која је одржана данас у Добоју, а започета недавно у Мостару.

Сједница је била отворена за медије и били су присутни представници рукометних клубова.

Он каже да је задовољан што је одлуку за почетак лиге Управни одбор Рукометног савеза БиХ добио од 19 од укупно 29 мушких и женских клубова који учествују у Премијер лиги.

Умичевић је изразио незадовољство што на данашњој сједници нису присуствовала четири делегата Управног одбора који долазе из Рукометног савеза ФБиХ, који су мимо Пословника о раду послали допис са захтјевима који су одбачени као нетачани и неистинити.

- Ми знамо, ако ћемо тражити длаку у јајету, да данашња одлука /Управног одбора Рукометног савеза БиХ/ није легална, али та одлука је легитимна ако је подрже клубови јер ми једноставно не можемо бити таоци неких људи - рекао је Умичевић.

Он је појаснио да према Статуту Управни одбор доноси одлуку ако за њу гласа 10 делегата од укупно 12, а у данашњем случају једногласно је гласало осам делегата, али да је пресудио захтјев рукометних клубова да Лига коначно крене.

- Између два зла, ми смо бирали оно мање како би Лига могла да крене - изјавио је Умичевић.