latinica  ћирилица
22/08/2019 |  15:36 ⇒ 15:38 | Аутор: РТРС

Чланови Академије умјетности из Бањалуке освојили награде за најбоље филмове

Удружење филмских радника БиХ и ове године је додијелило награде најзаслужнијим филмским радницима и додијелило награде за најбоље студентске филмове.
Додијељене награде најзаслужнијим радницима (фото: bhfilm.ba) -
Додијељене награде најзаслужнијим радницима (фото: bhfilm.ba)

Награде су добили и режисери из Академије умјетности из Бањалуке.

Награда за најбољи бх. студентски филм и Киса Кес награда

Костакурта (Бајка о Сатанкрајини), Саша Карановић (Академија умјетности у Бањалуци)

- Одлука за главну награду била је врло једноставна и једногласна. Јасно је да се ради о формираном режисеру врло аутентичне естетике, чије ћемо професионалне филмове с радошћу ишчекивати. За добро режиран филм, који у свој магични и помјерени свијет хипнотички увлачи гледаоце награда за најбољи бх. студентски филм и Киса Кес награда иду Саши Карановићу за филм Костакурта (Бајка о Сатанкрајини) - саопштила је Комисија за додјелу награде "Ивица Матић" за 2018. годину.

Специјална награда жирија

Филм Нисам овдје, Сара Радусиновић (Академија умјетности у Бањалуци)

- За енергичан и амбициозан портрет урбане свакодневнице и дилема једне генерације, који се са много нијанси и бриге бави својим ликовима, те зрео приступ режији, који је посвећен комуникацији идеје с публиком без самодопадљивости и ђачке претенциозности, сто чини филм јаким и допадљивим Специјална награда жирија иде Сари Радусиновић за филм Нисам овдје  - додаје се у саопштењу Комисије.

Комисија за додјелу награде "Ивица Матић" за 2018. годину била је сљедећм у саставу: предсједница комисије Лејла Хоџић, те чланови Пјер Жалица и Елмир Јукић.