latinica  ћирилица
22/08/2019 |  15:43 ⇒ 05/09/2019 | 13:40 | Аутор: РТРС

Српска опен од 9. до 15. септембра; Најбољи начин промоције спорта Српске (ФОТО)

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић оцијенила је да је АТП челенџер Српска опен, који ће бити одржан од 9. до 15. септембра на теренима Тениског клуба Младост у Бањалуци, велики догађај и најбољи начин промоције спорта Српске.

Давидовићева је рекла  да ће се на турниру поново такмичити значајна тениска имена, због чега ће Влада наставити да подржава ову спортску манифестацију.

- Турнир се годинама развија и напредује. На њему су наступали велики спортисти попут Јанка Типсаревића, Ненада Зимоњића, Виктора Троицког - рекла је Давидовићева.

Предсједник Тениског савеза Српске Драшко Милиновић рекао је да ће турнир на значају добити и тиме што ће његове завршне мечеве преносити канал Арена спорт, заједно са Радио-телевизијом Републике Српске и Алтернативном телевизијом.

Милиновић је рекао да је наградни фонд турнира ове године нешто мањи, те истакао да су ову спортску манифестацију помогли предсједник Српске, Влада и ресорно министарство, као и град Бањалука, Електропривреда Републике Српске, Проинтер, М:тел, Ланако и други.

- Надам се да ће Бањалучани и они који воле врхунски тенис посјетити ову манифестацију јер на турниру наступају играчи који се такмиче и на грен слемовима и мастерс турнирима - рекао је Милиновић, који је и предсједник Организационог одбора турнира.

Директорка турнира Лана Поповић истакла је да ће на 18. Српска опену наступити одлични тенисери из бројних држава, међу којима су Робин Хасе, некадашњи 33. играч на свјетској АТП листи, те Андреј Мартин који је 137. на АТП листи и биће први носилац турнира.

Наградни фонд овог турнира који се одржава у организацији Тениског клуба Младост је 46.600 евра, а побједник ће добити 80 АТП бодова