latinica  ћирилица
23/08/2019 |  08:01 ⇒ 08:01 | Аутор: Б92

Милошевић: Ми не само да смо пасторчад у Србији, већ исти третман имамо и од УЕФА

Тренер Партизана Саво Милошевић истакао је незадовољство у условима у којима ради.

Милошевић је говорио о утисцима послије побједе његове екипе над Молдеом резултатом 2:1 у првом мечу плеј-офа квалификација за Лигу Европе.

Он је истакао да су "црно-бијели" изузетно лоше ушли у утакмицу, а поменуо је и третман од стране УЕФА.

- Јако лоше смо ушли у утакмицу, одавно нисмо овако лоше. Разлоге у овом моменту заиста не знам ни ја, нисам ни помислио да овако лоше можемо да одиграмо полувријеме. Кад се све сабере, овај резултат је нестваран. То је било доста боље и честитам момцима на томе. У изузетно тешким условима радимо и видејло се та енергија која је фалила са трибина колико може да утиче позитивно или негативно. Некад је јако тешко. Ми не само да смо пасторчад у нашој држави, такав исти третман имамо и од стране УЕФА. Екипе које дођу код нас се осјећају као код куће и вјерујте ми да је у таквим условима тешко, тешко радити. Не знам како смо такмичарски живи у оваквим условима и како смо уопште у четвртој рунди квалификација - рекао је Милошевић.

Стратег "црно-бијелих" каже да га је импресионирало најскорије појачање Натхо, а да од Асана тек очекује да буде на 100 одсто.

- Знали смо и знамо зашто смо неке играче чекали и преговарали и успјели да их доведемо. Драго ми је да се то види и голим оком. Асано исто, нема снаге за 90 минута и та чињеница је допринијела да изгледамо много боље. Очекујем Асана да буде 100 одсто. Повреду коју има није опасна, али је болна. Са Натхом је мало боља прича и вјерујем да ће бити у бољем стању него данас. Али, нећу да се екипа заснива само на двојици играча, они треба да буду само надоградња - рекао је Милошевић.

Милошевић је рекао и да се неће бавити Молдеом, већ само Партизаном, рекавши да његова екипа може да одигра "40-50 одсто" боље него што је у првом мечу.

- Немам ништа да кажем, као и онај први. Ја сам ту пет мјесеци и нисам имао реакције према судијама. Данас сам их имао, али мислим да сам добио за гестикулацију, јер ја не користим ружне ријечи. Мислим да је једва чекао и мислим да сам још једном подигао руку, да бих добио црвени - рекао је Милошевић.

Новинари су приметили да је Партизан показао карактер.

- Коначно и ми неку похвалу да добијемо. Ми смо много пута показали изузетан карактер, али нисам чуо од новинара. Сви очекују спектакуларну игру Партизана, а када се она деси, она је случај. Понављам да је мени дража утакмица у Малатији, показало се да је то важније да се побједи уз такву игру - рекао је Милошевић.