latinica  ћирилица
23/08/2019 |  09:02 | Аутор: СРНА

Наредних дана промјенљиво облачно и топло

У Републици Српској наредних дана биће углавном промјенљиво облачно вријеме са сунчаним интервалима и температуром од 32 до 35 степени Целзијусових.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

У суботу, 24. августа, биће промјенљиво облачно, веома топло уз поподневну лабилизацију атмосфере, која ће условити мјестимичне поподневне пљускове и грмљавину.

Према прогнози метеоролога, јутро ће бити промјенљиво до претежно облачно на западу и сјеверу, у осталим предјелима с умјереном облачношћу, а на југу ведро.

Током дана сунчано и са сунчаним интервалима, уз промјенљиву облачност и раст облака нестабилности. Поподне се очекују мјестимични пљускови и са рјеђом грмљавином, прво у планинама од југа до југозапада и запада, затим у централном појасу и према вечери на сјеверу.

Преовлађујуће суво вријеме биће на истоку и сјевероистоку, гдје ће могућност за пљускове постојати тек касније увече, наводи се на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од 15 степени до 20, на југу до 23 степена,а највиша дневна од 27 до 32, на југу, истоку и сјевероистоку до 35 степени.

У недјељу, 25. августа током јутра суво уз промјенљиву облачност. У другом дијелу дана умјерено и претежно облачно уз повремену кишу и пљускове са грмљавином, прво на југу и истоку а потом у осталим крајевима.

Јутарња температура од 14 до 19, на југу до 23 степена. Највиша дневна од 24 на планинама, у већини предјела од 27 до 32, на истоку и сјевероистоку до 35 степени.

У понедјељак, 26. августа током јутра мало до умјерено облачно на југу, а на на сјеверу облачније. У другом дијелу дана промјенљиво облачно, сунчано и са сунчаним интервалима, касније послијеподне нестабилно уз кишу и пљускове углавном у планинама централог појаса и источним предјелима.

Јутарња температура од 15 до 19, на југу до 23 степена, а највиша дневна у већини предјела од 27 до 32, на истоку и сјевероистоку до 35 степени Целзијусових.