latinica  ћирилица
23/08/2019 |  16:38 ⇒ 16:41 | Аутор: СРНА

Муж претукао жену у Хитној помоћи, добио 30 дана притвора

Тридесетдвогодишњем мушкарцу из Плава чији су иницијали Д.С. одређен је притвор од 30 дана због сумње да је у просторијама Хитне помоћи претукао невјенчану супругу О.Ц.
Насиље у породици (Фото: илустрација / calgarysun.com) -
Насиље у породици (Фото: илустрација / calgarysun.com)

Запослени у Хитној помоћи су у петак, 16. августа, око 12.50 часова обавијестили Одјељења безбједности Плав да је на указивање љекарске помоћи примљена О.Ц. /40/ из САД, док је са њом био Д.С, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

"Након прегледа и покушаја указивања љекарске помоћи Д.С. је ничим изазван физички напао О.Ц. наносећи јој повреде главе, након чега је она изгубила свијест, а Д.С. је побјегао", наводи се у саопштењу.

О.Ц. је том приликом транспортована у Ургентни блок Медицинског центра у Беранама, а осумњичени Д.С. је лоциран и приведен у службене просторије Одјељења безбједности Плав истог дана око 13.15 часова.

О догађају је обавијештен тужилац у Основном државном тужилаштву у Плаву који је наложио да се осумњичени лиши слободе и за њега донио рјешење о задржавању у полицијским просторијама до привода надлежном судији за истрагу.

Након привода судији за истрагу Д.С. је одређен притвор од 30 дана и он је спроведен у Завод за извршење кривичних санкција у Бијелом Пољу.