latinica  ћирилица
24/08/2019 |  12:35 ⇒ 15:36 | Аутор: СРНА

Вучић: Напади на Србе у Хрватској су страшни

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је страшно то што су Срби посљедњих дана нападани у Хрватској и додао да ће Србија помоћи свом народу који живи у тој држави.
Александар Вучић (фото:PREDSEDNISTVO SRBIJE) -
Александар Вучић (фото:PREDSEDNISTVO SRBIJE)

- Фасциниран сам потребом хрватских званичника да пет милиона пута понављају причу о великосрпској агресији. Ништа их не разумем, јер када бисмо говорили о међусобним жртвама то је неупоредиво, како из Првог, тако, нарочито из Другог светског рата. Да говоримо сваког дана о геноциду у Јасеновцу, злочину у Глини и другим местима, који су били застрашујући, није корисно - рекао је Вучић.

Он је рекао за ТВ "Пинк" да је страшно то што су нападани људи који навијају за београдски Фудбалски клуб "Црвена звезда" у Хрватској.

- Данас их лове по кафићима да виде ко смије да навија за `Звезду` и то су страшне ствари - рекао је Вучић и додао да је сада разумљиво зашто се већи дио Срба из Хрватске данас налази у Србији, гдје су започели нови живот.

Он је захвалио тим људима који су остали у Србији и успјели да, марљивим радом Србију промијене на боље, а за оне који су остали у Хрватској нада се да ће им стићи подршка из ЕУ.