latinica  ћирилица
24/08/2019 |  18:36 | Аутор: СРНА

Повријеђени Срби из Книна пуштени на кућно лијечење

Срби, који су повријеђени у нападу код Книна током преноса фудбалске утакмице Јанг бојс-Црвена звезда, пуштени су на кућно лијечење и опорављају се, а хрватска полиција је овај случај оквалификовала као кривично дјело изазивање нереда.
Посљедице напада у Уздољу код Книна (Фото:Feral news) -
Посљедице напада у Уздољу код Книна (Фото:Feral news)

У мјестима Уздоље и Ђеврске у околини Книна, у сриједу увече су током преноса фудбалских утакмица у два кафића нападнути житељи српске националности, а код Ријеке Србин повратник.

Борис Петко, власник кафића у Уздољу у коме су нападнути Срби, рекао је да је у објекат ушло десет-петнаест момака са фантомкама и палицама и да то није случајно већ да је напад планиран и да је то учињено јер је Србин.

Начелник општине Бискупија Милан Ђурђевић рекао је да су напади унијели немир међу локално становништво, које се, како је навео, мало опустило и почело живјети као сав нормалан, те указао на важност да починиоци што прије буду пронађени, преноси Радио-телевизија Србије.

Директор хрватске полиције Никола Милина, који је јуче посјетио Книн, рекао је да полиција интензивно трага за нападачима из Уздоља.

Што се тиче напада у мјесту Ђеврске код Кистања, поднесно је пет прекршајних пријава, а двије особе су приведене. Једна особа ухапшена је данас и због напада на српског повратника у Ријеци.

Хрватски медији наводе да је полиција напад у Уздољу оквалификовала као кривично дјело изазивање нереда, те да починиоцима пријети и до пет година затвора.

- Након извршених консултација у Општинском тужилаштву Шибеник, догађај од 21. августа око 22:30 у Уздољу оквалификован је као кривично дјело изазивање нереда - саопштила је шибенско-книнска полиција.