latinica  ћирилица
25/08/2019 |  13:31 | Аутор: СРНА

Ухапшено шест нарко дилера у акцији кодног назива "Карго"

Црногорска полиција одузела је 93 килограма марихуане и ухапсила шест нарко дилера, од којих је један држављанин Србије.
Полиција Црне Горе (Фото: Управа полиције) -
Полиција Црне Горе (Фото: Управа полиције)

Хапшење нарко дилера обавељено је у сарадњи са Специјалним државним тужилаштвом у оквиру акције "Карго".

Марихуана је била намијењена кријумчарењу преко граничног прелаза Враћеновићи, између Црне Горе и БиХ.

Из Управе полиције Црне Горе су навели да су ухапшена лица из Никшића чији су иницијали Р.М. /30/, Р.В. /34/, А.Ђ. /22/, П.М. /19/, М.К. /23/, те Београђанин М.М. /34/.

На терет им је стављено да су чланови криминалне организације која се дужи период бавила регионалним кријумчарењем дроге.

Тридесетогодишњи Никшићанин чији су иницијали Р.М. осумњичен је да је основао криминалну оргназацију чији је циљ био да се бави производњом и продајом дроге ради стицања незаконите добити.

Из полиције наводе да су чланови криминалне организације, како се сумња, дјеловали по унапријед одређеним задацима, а криминално дјеловање планирали и спроводили на регионалном нивоу дужи период.

На основу наредбе судије за истрагу Вишег суда у Подгорици полиција је јуче извшила претресе станова и других просторија на више локација у Никшићу и од осумњичених одузела више возила за које се сумња да су илегално стечена вршењем кривичних дјела.

У претходном периоду ухапшен је и тридесетчетворогодшњак из Београда чији су иницијали Ј.Б. /34/, за кога се сумња да је члан ове криминалне организације.

Полиција предузима интензивне активности на идентификовању осталих чланова ове криминалне организације.

Сва осумњичена лица биће уз кривичну пријаву приведена Специјалном државном тужилаштву на даљу надлежност.