latinica  ћирилица
25/08/2019 |  13:46 ⇒ 20:22 | Аутор: СРНА

Вулин: Српска приоритет спољне политике Србије

Министар одбране Србије Александар Вулин поручио је данас у Стричићима да ће, све док Србију води Александар Вучић, приоритет њене спољне политике бити Република Српска и да се никакве "Олује", Јасеновци и Јадовно више неће поновити.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

Вулин је истакао да Српска нема своју војску, али да је има српски народ, те да нико не смије ни да помисли да се са Србима разговара силом или да му падне на памет да понови Јасеновац, "Олују" и Јадовно.

- Све док Србију води Вучић, Република Српска ће бити чувана и биће јој пружана помоћ рекао је новинарима Вулин, који присуствује Кочићевом збору у Стричићима.

Вулин је поручио да ће Србија да улаже у Републику Српску, не зато што има обавезу према Дејтону него што има потребу, али јој је и од значаја да Српска буде сигурна, стабилна и развијена.

Према његовим ријечима, ако су Срби мирни, стабилни и сигурни такав ће бити и Балкан.

- Ми смо, нажалост, свједоци да се помињу пројекти "Велике Албаније", да се поново покушава обновити то велико зло. Цијелом свијету поручујем да, ако на то буду затварали очи и ћутали, да треба да буду свјесни њихове одговорности за зло које ће произаћи из тог пројекта - рекао је Вулин.

Он је поручио да ће Србија учинити све да сачува мир, те указао да свако мора да зна да оно што се допусти Албанцима не може да се забрани Србима, јер се не може рјешавати национално питање Албанаца, а да се не рјешава национално питање Срба.

Говорећи о Кочићевом збору, Вулин је рекао да је ова манифестација окупљање око заједничких вриједности српског народа - истине, слободе и отаџбине.