latinica  ћирилица
25/08/2019 |  18:34 ⇒ 21:08 | Аутор: РТРС

Код Купреса погинула двојица деминера са Пала

Трагедија у Доњем Мушићу код Купреса. Од експлозије мине, два деминера су погинула, а један је лакше повријеђен. Незванично, погинули су Саво Калајџић и Славиша Пљуцо из Пала.

Према незваничним информацијама, 42-годишњи Саво Калајџић и 52- годишњи Славиша Пљуцо из Пала су погинули, а њихов 35-огодишњи суграђанин Раденко Церовина лакше повријеђен кад је експлодирала противпјешадијска мина док су били на радном задатку у Доњем Мушићу у некадашњој ратној зони општине Купрес.

- Експлодирала је противпјешадијска мина ПМР 3, која је већ била пронађена у радној стази и била спремна за уништавање. Шта се тачно десило на терену истражује тим Центра за уклањање мина - каже Саша Обрадовић, директор Центра за уклањање мина у БиХ.

Шта се тачно десило, биће познато након што истражни тим састави записник са мјеста несреће до којег се пробијао сатима.

О каквом терену је ријеч потврђује чињеница да су тражили подршку радника "Шумарије" како би стигли до кобног мјеста.

- Увиђај од стране припадника МУП-а Херцегбосанске жупаније и државног Тужилаштва је у току. Након завршеног увиђаја биће познато о којој се екполозивној направи ради и како је активирана - рекао је Ивица Врдољак, портпарол МУП-а Ливањског кантона.

Страдале професионалце са дугогодишњим искуством у пословима деминирања ангажовало је предузеће "Пази мине" из Витеза.